Grafisk design som stärker varumärket

Vi hjälper er att ta fram eller modernisera företagets visuella identitet


Om företaget inte redan har en grafisk profil är det läge att ta fram en. Är er grafiska profil inte uppdaterad på länge kan det vara läge för en modernisering. Ett väl genomtänkt koncept för hur företaget ska framstå visuellt ger ett professionellt intryck av verksamheten.

Beegleton har lång erfarenhet av att arbeta med grafisk design åt företag inom flera olika branscher. Vi hjälper till med allt från färger, former, typsnitt och grafiska element till logotyper och väl genomarbetade grafiska profiler som täcker hela företagets behov. 

Bild på datorskärm med designat visitkort

Så arbetar vi med grafisk design

Vi börjar alla våra uppdrag med ett uppstartsmöte där ni får presentera era tankar och idéer kring företagets grafiska identitet och vilka behov ni har. Därefter presenterar vi olika förslag som ni tar ställning till. 

Ofta tar vi fram en helhetslösning som innefattar både digitala och tryckta element. Vi arbetar även med enskilda grafiska projekt, såsom logotyp, visitkort, broschyrer, bildekor eller en uppdatering av hemsidan.

Logotyp

Logotyp för nystartade företag
I nära samarbete och med lyhördhet för era önskemål tar vi fram olika förslag på logotyper. Vi presenterar färger och typsnitt tillsammans med ikoner eller grafiska element.

Uppdatering av befintlig logotyp
Var inte rädd för att modernisera er logotyp för att visa att ni hänger med i utvecklingen. När vi uppdaterar logotyper tar vi hänsyn till originalet för att inte tappa igenkänningsfaktorn.  

Grafisk profil

Vi tar fram genomtänkta och lättanvända grafiska profiler som gör det enkelt för hela företaget att kommunicera utåt på ett sammanhängande visuellt vis. I den grafiska manualen ni får finns information om allt från vilka typsnitt och färger som ska användas till bildspråk samt grafiska symboler och element. I många fall tar vi även fram mallar för användning till bland annat presentationer och avtal. Vi kan även hjälpa till att uppdatera och komplettera befintliga grafiska profiler.

Trycksaker

Våra grafiska designers arbetar med trycksaker av alla de slag. Oavsett om ni är i behov av visitkort, broschyrer, flyers, foldrar, produktblad eller dekor till bilen kan vi hjälpa till. På byrån arbetar även innehållsproducenter, som är vassa på text och bild. Tillsammans med våra grafiska designers kan de ta fram både text, bild och design till trycksaker. 
Vi har ett nära samarbete med flera tryckerier och kan ta ansvar för hela projektet från start till leverans.

Mässmaterial

Ska ni ställa ut på en mässa är det viktigt med mässmaterial som gör att ni sticker ut i mängden. Vi har gedigen erfarenhet av att ta hand om planering och framtagande av allt som behövs inför våra kunders medverkande på mässor. 

Behöver ni exempelvis en ny roll-up, takskylt eller giveaways kan vi både ta fram design och budskap samt se till att de levereras till er i tid. 

Vanliga frågor

Vad är en grafisk profil och varför är det viktigt?

En grafisk profil beskriver företagets visuella identitet och består av riktlinjer för t.ex. typsnitt, färger, bildspråk och grafiska symboler och är en viktig manual för att ditt företag ska få ett enhetligt utseende. Den gör det även lättare för alla anställda samt samarbetspartners att använda verksamhetens visuella element på rätt sätt.

Jag har precis startat företag och behöver hjälp med det grafiska utseendet. Vad gör jag?

Vi hjälper både nystartade och etablerade företag med allt från att ta fram en logga och grafisk profil till att skapa visitkort och roll ups. Oavsett hur lite eller mycket hjälp du behöver till ditt nya företag finns vi där det behövs.

Se tidigare projekt

Vill du veta mer?

Kontakta vår projektledare Carl!