Ny hemsida till ett nytänkande företag

HEMSIDA

Ny hemsida till ett nytänkande företag

Det är alltid roligt med projekt som växer under tidens gång och så blev det med vår kund Ecochange. Projektet började med en ny hemsida och växte till att vi fick skapa fler smarta lösningar för kunden att nå ut till sina målgrupper. Med ett dynamiskt koncept fullt av rörelse visar vi upp Ecochange lekfulla sida, som gjort dem till det marknadsledande företag de är idag.


I höstas kom det nytänkande företaget Ecochange med uppdraget att skapa en ny hemsida. Ecochange är ett Norrköpings-företag som erbjuder förmånscyklar och andra förmånslösningar till arbetsgivare och arbetstagare runt om i landet. Uppdraget gick ut på att ta fram en grafisk idé för hemsidan, bygga den i hemsideverktyget Snowfire samt skapa SEO-anpassade texter till den. Projektet utvecklades under tiden vårt samarbete och vi fick även möjligheten att skapa grafiskt material som kan hjälpa Ecochange att nå ut till sina kunder.

En förtroendegivande hemsida med lekfulla element

Ecochange ville ha en hemsida som kändes mer levande än den förra. Målet var att presentera dem som snabbfotade, lyhörda och flexibla med en hemsida som andas tillväxt. Flera av deras viktigaste budskap hade ingen självklar plats på den gamla hemsidan så en viktig faktor i projektet var att strukturera upp det viktigaste innehållet på ett logiskt och användarvänligt vis. 
 
För att ge den nya hemsidan en dynamisk känsla tog vi fram flera grafiska element och animationer som användes genomgående i designen. Ecochange verksamhet bygger på att erbjuda förmånscyklar och andra förmånsprodukter som värnar om arbetstagarens välmående. Därför var en hemsida fylld av liv och rörelse väldigt passande.

Engagerande texter som förklarar värdet

I det textmaterial vi tog fram ville vi uppnå en balans av tillit och ödmjukhet. Ecochange affärsidé är unik och de har en stark position på marknaden. På samma gång är de ett lyhört företag som konstant strävar efter att bli bättre. Med texterna ville vi också på ett tydligt och lättillgängligt sätt lyfta fram fördelarna deras tjänster har för miljön så väl som hälsan och plånboken. En utmaning med innehållet var att få fram nödvändig information både till arbetsgivare och arbetstagare på ett effektivt sätt. Med hjälp av två knappar på startsidan skapade vi ett smidigt sätt för de olika målgrupperna att navigera sig till innehållet skapat just för dem.

Grafisk produktion för att nå ut

Vid sidan av hemsideprojektet fick vi i uppgift att skapa en del grafiskt material. Det första vi gjorde var ett reklamblad för Ecochange koncept Hela Norrköping Cyklar. Vi tog också fram en presentationsmall tillsammans med färdigt presentationsmaterial för bland annat offerter och företagspresentationer. I presenationsmallen inkluderade vi en hel del av de grafiska element som togs fram för den nya hemsidan. Det gjorde att den livliga och rörliga känslan från hemsidan även märks tydligt i det grafiska materialet.

Vi tycker att resultatet av det här projektet blev riktigt bra och vill passa på att tacka Ecochange för ett trevligt samarbete och fin feedback! Titta gärna på Ecochange nya hemsida!

Dela inlägget