Logotypen - ansiktet utåt för ert företag

Ett väl genomtänkt koncept för hur ni vill att ert företag ska framstå rent visuellt ger ett professionellt intryck av verksamheten. En stor del av det är logotypen som blir ansiktet utåt för ert företag. Genom att hålla loggan uppdaterad och modern förmedlar ni även en modern känsla av hela företaget.

En del av den grafiska profilen

Logotypen är en viktig del av företagets grafiska profil. För att ge ett professionellt och sammanhängande intryck bör loggan bestå av de färger, typsnitt och den känsla som finns i resterande delar av företaget. En väldesignad logga kan kommunicera vad ni är för typ av företag och sätter tonen för hur betraktaren uppfattar hela verksamheten.

Utöver logotypen, färger och typsnitt ingår ofta även riktlinjer, bildspråk, grafiska element, tonalitet och olika typer av mallar i den grafiska profilen. Vi hjälper ofta kunder att både uppdatera befintliga profiler samt att skapa helt nya där vi tar ett omtag kring hur kommunikationen utåt ska se ut.

Logotyp för nystartade företag

Många av våra kunder är nystartade företag som inte har någon utarbetad grafisk profil eller logotyp. Dessa projekt startar vi genom att tillsammans gå igenom tankar kring profilens olika delar samt vilken känsla företaget vill förmedla. Efter det tar vi fram förslag på olika logotyper beståendes av idéer på färger, typsnitt och i många fall någon form av ikon eller grafiskt element. Efter att logotypen är satt är det lättare att skapa resterande delar av den grafiska profilen som harmoniserar med den nya grafiska identiteten.

Uppdatera en befintlig logotyp 

För befintliga och etablerade företag finns det också fördelar med att uppdatera en väl använd logotyp. För många är igenkänningsfaktorn viktig, vilket går att bibehålla genom att endast modernisera logotypen och samtidigt inte gå för långt ifrån originalet. Man ska dock inte vara rädd för att göra förändringar – förnyelse och en uppdaterad grafisk identitet visar på att ni är ett modernt företag som utvecklas och som vill ge ett proffsigt intryck!

Vill du veta mer om hur vi hjälper företag med deras grafiska identitet? Läs mer här!


Vi svarar på dina frågor kring hemsidor