Ny hemsida till Haga Förskolor

Haga Förskolor är en del av Hagaföretagen som är en privatägd koncern med flera verksamheter inom utbildning, ridsport, social omsorg och jordbruk. Haga Förskolor, som består av Juvelen och Smaragden, behövde en ny levande hemsida vilket vi hjälpte dem med.

Vi skulle skapa en hemsida som kändes mer levande än den tidigare samt ta fram mer textinnehåll som var relevant för målgruppen. Vi klippte även ihop en startfilm av befintligt material som skulle förstärka känslan av den livfullhet de var ute efter.

– Vi ville mer effektivt visa upp våra förskoleverksamheter inför föräldrar i syfte att väcka intresse och skapa en inbjudande kontaktyta, säger Daniel Wenhov på Hagaföretagen.

En viktig faktor i textarbetet var att lyfta Haga Förskolors pedagogiska arbete. Då målgruppen till största del består av vårdnadshavare som ska ansöka om förskola var det även viktigt att hemsidan skulle vara informativ och uppmuntra till kontakt.

Innan fanns det en enklare grafisk profil men som Viktor, vår webbdesigner, utvecklade med komplementfärger och nya former. Just för att skapa en mer levande känsla på hemsidan. För varje förskola skapade han även två skräddarsydda kartor som ska göra det tydligt för målgruppen var de ligger.

– Smidigt, inlyssnande och prestigelöst är de ord som kommer till mig när jag ser tillbaka på vårt samarbete hittills. Det är en enorm höjning av kvalitén på vår webbnärvaro och med vår nya webbplats får vi en tydligare riktning som följer våra övergripande mål bättre än vad vår tidigare webbplats gjorde, säger Daniel.

Tack för ett roligt och gott samarbete Haga Förskolor! Det har varit ett nöje att få bygga er nya hemsida.