En ny hemsida till Haga Förskolor

HEMSIDA | GRAFISK DESIGN | DIGITAL ANNONSERING

En ny hemsida till Haga Förskolor

Haga Förskolor är en del av Hagaföretagen som är en privatägd koncern med flera verksamheter inom utbildning, ridsport, social omsorg och jordbruk. Haga Förskolor, som består av Juvelen och Smaragden, behövde en ny levande hemsida vilket vi hjälpte dem med.


Vi skulle skapa en hemsida som kändes mer levande än den tidigare samt ta fram mer textinnehåll som var relevant för målgruppen. Vi klippte även ihop en startfilm av befintligt material som skulle förstärka känslan av den livfullhet de var ute efter.

– Vi ville mer effektivt visa upp våra förskoleverksamheter inför föräldrar i syfte att väcka intresse och skapa en inbjudande kontaktyta, säger Daniel Wenhov på Hagaföretagen.

En viktig faktor i textarbetet var att lyfta Haga Förskolors pedagogiska arbete. Då målgruppen till största del består av vårdnadshavare som ska ansöka om förskola var det även viktigt att hemsidan skulle vara informativ och uppmuntra till kontakt.

Innan fanns det en enklare grafisk profil men som Viktor, vår webbdesigner, utvecklade med komplementfärger och nya former. Just för att skapa en mer levande känsla på hemsidan. För varje förskola skapade han även två skräddarsydda kartor som ska göra det tydligt för målgruppen var de ligger.

Dela inlägget