Ny hemsida och digital plattform till Curt Nicolin Gymnasiet

HEMSIDA | DIGITAL PLATTFORM | LIVESÄNDNING

Ny hemsida och digital plattform till Curt Nicolin Gymnasiet

Curt Nicolin Gymnasiet i Finspång har varit kund till oss under flera år. Vi har bland annat skapat deras hemsida samt hjälpt till vid speciella event som deras gymnasiemässa som hölls digitalt under pandemin. Det senaste projekt vi hade ihop var ett ansiktslyft av hemsidan för att göra den mer tillgänglig och levande. 

Det har hänt en hel del inom webbutveckling de senaste åren och eftersom gymnasieskolans dåvarande hemsida hade några år på nacken var det helt enkelt dags för en modernisering. De har en målgrupp som är väldigt insatta i den digitala världen och teamet på Curt Nicolin Gymnasiet såg värdet i att nå målgruppen med en modern hemsida av högsta kvalitet. Det var viktigt att hemsidan speglade att skolan ligger i teknisk framkant.
 
De upplevde att informationen på den dåvarande hemsidan inte kom fram som den skulle och var svår för elever och vårdnadshavare att hitta. Strukturen behövde därför göras om för att ingen viktig information skulle missas. 

En dynamisk hemsida

Innan vi satte i gång med själva hemsidans uppbyggnad behövde gymnasiets grafiska identitet uppdateras. Med nya färger, typsnitt och grafiska element hjälpte vi dem att utveckla ett grafiskt språk som passade med den nya moderna hemsidan. En huvudfråga var att informationen på hemsidan skulle finnas i flera nivåer. Att besökaren får veta det viktigaste snabbt för att sen kunna gräva djupare om den vill. Eftersom deras huvudsakliga målgrupp är ungdomar i gymnasieåldern vad en interaktiv hemsida som är väl anpassad för mobiler också ett stort fokusområde. 
 
Curt Nicolin Gymnasiet ville ha en grafiskt snygg hemsida med rörelse och dynamik. Det skulle vara en hemsida man vill vara på, som väcker nyfikenhet för skolan. För att få till det dynamiska använde vi animationer och informationsblock som bröt den fyrkantiga standarden. Med många grafiska element i olika nivåer fick hemsidan en mer levande känsla. 

Hur gick processen till?

Under projektets gång jobbade vi i nära samarbete med gymnasieskolans egen marknadsavdelning som på egen hand skapade bilder och texter till den nya hemsidan. Med genomgående kontakt kunde de få fram sin vision och vi kunde förverkliga den.

Kolla gärna in CNGs nya hemsida. Är ditt företag i behov av en ny hemsida? Tveka inte på att kontakta oss!


Ny digital plattform och livesändning för CNG Gymnasiemässa 2023

Omständigheterna kring pandemin har fått många att tvingats tänka om, så även Curt Nicolin Gymnasiet i Finspång. Den regionala gymnasiemässan är deras viktigaste event, men i år kunde den inte arrangeras fysiskt. Då tog de hjälp av oss för att bygga en digital plattform för deras besökare.

I idéarbetet kom vi fram till att vi skulle skapa en upplevelse som liknar den man får i en fysisk monter i största möjliga mån. Vi ville ha en presentation av skolan, information om programmen samt möjlighet att prata med personal och elever.

Inför mässan skapade vi därför filmer, både med en rundtur på skolan samt som närmare beskrev de olika programmen. För att ha möjlighet att prata med lärare och elever integrerade vi ett videomötessystem med ett 40-tal rum på hemsidan där besökare kunde knacka på om rummet var ledigt. Även ett chattverktyg integrerades på sidan.

Vi tog även fram en programväljare där besökarna antingen kunde se vilket program som leder till ett speciellt yrke eller vad man kan arbeta med i framtiden om man väljer ett visst program.

Under själva mässdagen var vi på plats för att hjälpa till med livesändningar och för att se till att all teknik funkade som den skulle. Det blev ett väldigt lyckat projekt och vi hoppas kunna vara behjälpliga på fler digitala mässor! 

Dela inlägget