Snowfire Design Awards 2022

De allra flesta av våra hemsidor bygger vi i det svenskutvecklade verktyget Snowfire. Årligen hålls Snowfire Design Awards där man kan nominera webbsidor byggda i verktyget. En jury bedömer bidragen utifrån fyra kriterier: Designupplevelse, Användarvänlighet, Copywriting och Målgruppsanpassning. I tävlingen var flera av våra webbsidor nominerade och vi kammade hem första pris i kategorin Målgruppsanpassning. 


Under 2022 byggdes över 1000 hemsidor i Snowfire. Ett 30-tal av dem nominerades till Snowfire Design Awards. Fyra webbsidor vi på Beegleton byggt nominerades, Karaten, Selin Arkitektbyrå, Curt Nicolin Gymnasiet och Vernum Maskin.

Marcus som har suttit med i juryn tillsammans med flera designers från både Sverige, Portugal och Finland är glad över resultatet. Värt att nämna är att han inte fått rösta på våra egna kunder.
- Att sitta i juryn och granska alla nominerade sidor har varit väldigt inspirerande och roligt! Att vi med samma verktyg kan bygga så vitt skilda hemsidor är jätteroligt att se. Också kul att flera av Beegletons hemsidor fått så bra placeringar i årets upplaga av tävlingen!

Vinnare i kategorin Målgruppsanpassning blev Selin Arkitektbyrå

Under sommaren 2022 byggde vi en webbsida åt Selin Arkitektbyrå. Webbsidan skulle på ett snyggt sätt spegla verksamheten genom former, bilder och grafiska element. Kundens önskan var att man som besökare direkt skulle få en känsla av företaget och förstå vad de erbjuder.

Vi är väldigt nöja med resultatet och det är det extra roligt att webbsidan kom på första plats i kategorin Målgruppsanpassning. Såhär löd motiveringen från juryn:
”Webbplatsen är tydlig och ger direkt information om vad sidan handlar om. Bilderna är finjusterade i bildbehandlingsprogram. Vit bakgrund skapar en ren yta. De svarta ritningarna signalerar trygghet. Webbplatsen bygger förtroende genom att visa upp tidigare arbeten. Byggnaderna talar för sig själv. Det är välfotade bilder på arkitektritade hus.”

Utöver förstapriset för Selin Arkitektbyrå röstades Karaten fram till en tredjeplats i kategorin Designupplevelse och Vernum Maskin hamnade på en fjärdeplats i kategorin Användarvänlighet och Målgruppsanpassning.

Tre webbsidor bland topp tio!

När poängen från alla kategorier räknades ihop hamnade tre av webbsidorna vi byggt topp 10. Karaten landade på plats sex, Vernum Maskin på plats nio och Curt Nicolin Gymnasiet på plats tio.

Motiveringarna från juryn:
Karaten
”Det känns att det här är en stor koncern. Med film i toppen så går det snabbt att förstå vad företaget gör. Med den senaste designen t. ex frostad glaskänsla på blogginläggen och coola färger, så känns företaget häftigare än normala byggfirmor. De verkar växa och söker folk.”

Vernum Maskin
”I en bransch som kanske inte alltid betraktas som särskilt spännande sticker denna sida ut och väcker intresse och engagemang. Webbsidan har en estetiskt tilltalande design som inte bara är attraktiv utan också tydligt kommunicerar att det handlar om vägskyltar. De läckra färgerna är väl valda för att associera till just denna produktkategori och ger webbsidan en distinkt look som sticker ut från andra liknande företag.”

Curt Nicolin Gymnasiet
”Här möts besökaren av roliga, moderna färger. Sidan är effektiv och informativ. Den känns riktad till eleverna. Bilderna visas oregelbundet över sidan med en rolig twist vilket skapar en känsla av bus och skaparglädje.”

Att bygga hemsidor till olika företag inom olika branscher är något vi på Beegleton verkligen brinner för. Att några av dem nu uppmärksammats och nominerats i Snowfire Design Awards 2022 är något vi är extra stolta över!

Vill du se fler webbsidor vi byggt kan du göra det här.


Logotypen - ansiktet utåt för ert företag