Nu införs avgift för Facebook och Instagram

Från och med november kommer det vara möjligt för användare att välja att inte bli spårad och därmed slippa annonser på Facebook och Instagram. Tjänsten kommer att kosta mellan 120–150 kronor per månad beroende på plattform och omfattning. Det bekräftade ägarbolaget Meta i ett pressmeddelande igår. 
 
Anledningen till att Meta inför betalversioner är ett svar på nya EU-regler som innebär att användare måste godkänna insamlandet av data. Tidigare i år bötfälldes Meta på 390 miljoner euro för att ha brutit mot EU:s integritetslagar, de hade överfört personuppgifter till USA i strid mot GDPR. Annonsintäkterna är Metas största och viktigaste inkomstkälla och detta beslut utgör ett stort hot för dem. 
 
Om du som användare väljer att inte betala kommer Metas plattformar, med annonser, fortsatt vara tillgängliga. Det kommer alltså inte bli någon skillnad i gratisversionerna vad det verkar som i dagsläget. Nu ska det bli intressant att se om fler kanaler så som Snapchat, TikTok och X kommer ta efter. Vad det verkar som är det inte många användare som kan tänka sig att betala för att slippa annonseringen men vi får se hur det utvecklar sig, vi på Beegleton håller span! 
 
Att ta med sig som företagare – Om användarna i framtiden väljer att inte ta del av annonser på Meta är det desto viktigare att det organiska innehållet är starkt och intresseväckande. 

Dela inlägget