Få kontroll över era digitala kanaler: Vi listar våra 4 bästa tips!

Vi uppmärksammar att många företag saknar kontroll över sina digitala kanaler. Ofta har de ingen tydlig ägarinformation vilket kan leda till problem i framtiden. Dessutom är det avgörande att ha full insyn i sina kanalers struktur och vem som har tillgång till vad nu när phising och kontointrång blivit alltmer vanligt. Vi listar fyra starka tips som hjälper er att äga era kanaler.


Vi på Beegleton arbetar med många olika kunder och under åren har vi upptäckt att många inte har koll på vem som äger företagets digitala kanaler. Kanske var det en anställd som en gång i tiden skapade er Facebook eller LinkedIn-sida och sedan har det bara rullat på. När medarbetaren sedan slutat upptäcker ni att ingen på företaget har högsta behörighet vilket kan generera i en rad olika problem såsom bjuda in fler användare eller ändra namn på sidan.

Något annat som tyvärr blivit alltmer vanligt är phishing och kontointrång. Att klicka på länkar och meddelanden som verkar helt vanliga kan leda till att kontot blir avstängt eller att någon får tillgång till annonskontot, och därmed tillgång till de uppgifter som finns där. Därför är det av yttersta vikt att man har full koll på hur ens digitala kanaler är uppsatta och vem som har åtkomst till vad.

Fyra starka tips för att äga era digitala kanaler:

  • Skapa ett företagskonto – Har ni inget företagskonto på Facebook är detta första steget. Det är i företagskontot ni sköter alla behörigheter, tilldelar resurser och samlar era sidor och annonskonton. Koppla sedan ert företagskonto med er Facebook-sida, Instagram-konto och eventuellt annonskonto. Skapa ditt företagskonto här. 

  • Behörigheter – När ni skapat ert företagskonto är det dags att ge ut behörigheter. Se till att endast ge behörighet till de som arbetar aktivt med kontot. Det är även bra att uppdatera behörigheterna då och då för att ta bort personer som till exempel inte arbetar kvar i företaget.


  • Tvåstegsverifiering – För att skydda ert konto är ett viktigt steg att alltid använda tvåstegsverifiering. Kontrollera att alla personer som har åtkomst till era digitala kanaler har tvåstegsverifiering inlagt i sina personliga konton. Tvåstegsverifiering innebär att man loggar in i två steg, först med din e-post och lösenord och sedan med en kod eller godkännande via en app i sin telefon. Dubbla steg blir dubbel säkerhet!

 

  • Lösenord – Använd starka lösenord för att undvika kontointrång. Se till att använda olika lösenord för olika plattformar. Tips är att använda de lösenord som genereras automatiskt när man skapar ett nytt konto. Dessa lösenord är väldigt starka men kan vara svåra att komma ihåg, därför är det även bra att använda sig av en lösenordshanterare. 

 

Om ni fortfarande känner er osäkra kring detta är det bara att fråga oss! Vi finns ett samtal bort.

Dela inlägget