Därför ska du annonsera på LinkedIn om du bedriver en B2B-verksamhet

Det finns gott om digitala kanaler att annonsera på, var och en med sina egna styrkor. LinkedIn sticker ut, och i denna artikel kommer vi att utforska varför det är unikt och effektivt för B2B-annonsering.

 
LinkedIn erbjuder en unik möjlighet att nå specifika yrkesroller. Vill du till exempel nå HR-chefer på företag i mellansverige med 1 000 - 5 000 medarbetare så är LinkedIn plattformen där du kan göra det. Till skillnad från andra sociala medier, där användare ofta agerar som privatpersoner, är LinkedIn en plats där man framträder i sin yrkesroll.
 
Här är tre punkter som förklarar varför LinkedIn fungerar så bra när det gäller B2B-annonsering:
 

 1. Nå personer i sin yrkesroll
  LinkedIn's målgruppsinställningar möjliggör precision i annonseringen. Du kan rikta in dig på personer baserat på titel, bransch, företagsstorlek, antal år i branschen och mycket mer. Det ger dig möjlighet att träffa rätt personer och undvika att ”elda för kråkorna”. 

 2. Skjut med ärtrör istället för med hagel
  LinkedIn sätter kvalitet framför kvantitet. Genom att använda plattformens målgruppsverktyg undviker du att slösa resurser på irrelevanta leads. Varje kampanj är riktad mot personer och organisationer som är mest relevanta för din B2B-verksamhet. Det är som att använda ärtrör för att träffa exakt där det behövs.

 3. Längre attentionspan för mer förklarande innehåll:
  LinkedIn används oftast på arbetsplatsen, där människor spenderar längre tid framför sina arbetsdatorer än de gör på andra plattformar. Det ger oss möjligheten att leverera mer djupgående och förklarande innehåll. När vi annonserar på LinkedIn kan vi använda längre artiklar och filmer än på ex. Instagram, vilket ger utrymme för att förmedla komplexa budskap på ett engagerande sätt.
   
  Sammanfattningsvis är LinkedIn den optimala plattformen för B2B-annonsering, där precision, kvalitet och engagerande kommunikation står i fokus. Möjligheten att rikta in sig på målgruppen med precision, undvika slöseri och dra nytta av längre attentionspan gör LinkedIn oslagbart när du strävar efter effektiv och målinriktad marknadsföring.
Dela inlägget