Annonsering på sociala medier

Oavsett vilket företag du driver kan annonsering på sociala medier hjälpa dig att sprida varumärket och få fler leads. Beroende på vad du har för mål och målgrupp ser vi till att nå dem på rätt kanal med rätt budskap. 


Idag har annonsering på sociala medier blivit ett självklart val för många företag och det gäller att utnyttja kraften som finns där i. Genom att annonsera på sociala medier får du möjlighet att stärka varumärket och kundrelationen och nå en större målgrupp än vad du gör organiskt. Det finns många olika plattformar man kan annonsera på, där de vanligaste vi arbetar med är Facebook, Instagram och LinkedIn. Beroende på vad du har för förutsättningar och mål kan vi hjälpa dig att sätta upp rätt kampanj i rätt kanal.

Annonsering på Facebook och Instagram

Facebook och Instagram, nu kallat Meta, är den mest populära plattformen av alla sociala kanaler. Med möjligheten till specifik segmentering av målgrupp genom bland annat geografi, ålder, kön, intressen och den höga räckvidden, väljer många att köra sina annonser på just denna plattform. Vill ni bygga varumärkeskännedom, få trafik in till hemsidan eller få målgruppen att göra en aktiv handling som exempelvis ett köp? Här är det viktigt att välja rätt kampanjmålsättning utefter vad du vill uppnå. Beroende på vilken målsättning du väljer varierar också kostnaden.

Annonsering på LinkedIn

LinkedIn är en kanal där personer underhåller sitt professionella nätverk. Att annonsera på LinkedIn är perfekt om man vill nå specifika branscher, yrkestitlar eller utbildningsområden. Oftast är LinkedIn den rätta plattformen när man vill nå ut med en rekryteringsannons. Precis som på Meta väljer du även här kampanjmålsättning. Kom ihåg att det är lite dyrare att annonsera på LinkedIn än på Meta – men värt om din målgrupp finns här!

Några saker man behöver tänka på när man ska annonsera

  • Fundera på vad målet med din kampanj är
  • Fundera över målgruppen
  • Skapa flera intresseväckande annonser till en och samma kampanj – gärna rörligt material
  • Utvärdera kampanjen

Känner du att tiden inte räcker till eller saknar du kunskap inom detta område? Vi på Beegleton har hög kunskap inom annonsering på sociala medier, varmt välkommen att höra av dig till oss så hjälper vi dig att lyckas! 


Svenskarna och internet 2022