En modern och rustik hemsida till Styrstad Keramik

I början på året startade vi arbetet med en ny och uppdaterad hemsida till Styrstad Keramik. Karin Hertzman är framför allt återförsäljare av lera och glasyr och ville ha en smart hemsida där hon på ett smidigt sätt kan uppdatera texter och produkter själv. Hennes hemsida hade hängt med i många år och vårt uppdrag blev att skapa något fräscht med en rustik känsla. 

Uppstart, färger och typsnitt

Vi kickade igång projektet i januari med ett uppstartsmöte där vi satte upplägget för sidan och gick igenom grafiska detaljer så som färger och typsnitt. Vi utgick från en redan existerande vinröd färg som också återspeglas i logotypen och tog fram tre komplementfärger samt ett nytt typsnitt. Vi ville åt en lantlig, rustik och mjuk känsla vilket kunde förstärkas genom nya verksamhetsbilder som togs i samband med den nya hemsidan. I bilderna kunde vi även hämta kulörer som användes till komplementfärgerna för att ge ett harmoniskt helhetsintryck av sidan.

Produktsidorna skapades med användarvänlighet i åtanke. Därför är produkterna skapade i ett block där det är lätt att sortera, lägga till samt ta bort enskilda produkter. Som alltid i Snowfire är det enkelt att uppdatera befintliga texter samt byta ut bilder, vilket är avgörande för att kunna hålla hemsidan relevant.

Resultatet av vårt arbete tillsammans med Karin blev precis som vi hade tänkt oss, vilket kunder till Styrstad Keramik efter publiceringen bekräftat genom att beskriva den som en spegling av verksamheten. Sidan fick verkligen ett lyft jämfört med innan vilket gör det lättare för Karin att marknadsföra sig själv och sin verksamhet i framtiden. Stort tack för ett fint samarbete!