En ny informativ hemsida till Läkarmissionen

Läkarmissionen är en svensk biståndsorganisation som sedan 1958 arbetar för människors rätt till ett värdigt liv i en hållbar värld. LM International är namnet man använder sig av utomlands sedan några år tillbaka och det var den delen som behövde få en egen hemsida. Informationen på den svenska sidan, som främst riktar sig mot bidragsgivare i Sverige, skiljer sig ganska mycket mot hur man kommunicerar med internationella samarbetspartners, organisationer och regeringar i länder där man verkar. Till en början var visionen en enkel och informativ sida, men under arbetets gång utvecklades idén och vi landade till slut i en grafiskt utvecklad och modern hemsida.

Mot ett mer innovativt håll

Det första utkastet på den nya hemsidan höll sig till den lite enklare och avskalade visionen, men ganska snabbt började organisationen fundera kring och jobba på en omarbetning av deras grafiska profil och uttryck. Vi började gå åt ett mer innovativt håll med veckovisa avstämningsmöten för att kontrollera att vi var på väg i rätt riktning. Mycket av projektet har därför formats längs vägen, där delar internt inom organisationen har omprioriterats och där vi som jobbat med sidan behövt vara väldigt lyhörda och anpassa oss allt eftersom planen justerades.

En interaktiv karta

Utöver struktur, funktionalitet och utseende har vi även tagit fram en del grafiska modeller samt en interaktiv karta till hemsidan. Organisationen ville på ett visuellt enkelt och pedagogiskt sätt kunna visa upp i vilka områden man är verksamma samt vad de har fokuserar på i dessa områden. Den slutgiltiga versionen av karten är enkel för besökaren att hantera och navigera sig igenom, samtidigt som den ger en tydlig och snygg översikt över organisationen.

En snygg och lättnavigerad hemsida

En av våra kontaktpersoner i projektet är Eva Adeen, kommunikator på Läkarmissionen. Hon säger så här om vårt samarbete kring hemsidan:

”Vi hade ett uppdrag att snabbt få fram en hemsida med ett samtida uttryck. Vi kontaktade några byråer, Beegleton var en av dem. Idag är jag glad att vi valde dem. Samarbetet har flutit utan problem, Beegleton har varit lyhörda, lösningsorienterade och proaktiva. Förutom trevliga och roliga. Jag är imponerad över Snowfire som plattform, hemsidan som växte fram där var snygg och lättnavigerad alldeles från första början. Beegleton har hjälpt oss att utveckla en världskarta som omfattar och sammanfattar en stor mängd information, det arbetet har inte varit enkelt men Beegleton har gjort det enkelt.”

- Eva Adeen, kommunikatör Läkarmissionen

Flera ytterligare utvecklingsområden kring hemsidan redan planerade, då mer material ska in och sidan ska översättas till flera språk. Vi är riktigt glada över att vi fått vara en del av det här projektet och tacksamma över förtroendet med den nya sidan. Klicka er vidare genom knappen nedan för att se hela resultatet!