Lansering av varumärket Germino

HEMSIDA | GRAFISK DESIGN | DIGITAL ANNONSERING

Lansering av varumärket Germino

När vår kund Biototal, som återför förnyelsebar växtnäring till lantbruket, beslutade sig för att börja sälja biogödsel till hemmaodlare blev vi på Beegleton tidigt involverade i processen.

Efter en gedigen research för att sätta oss in växtnäringsbranschen började vi skissa på ett namn till produkten. Efter att ha bollat flera förslag fastnade vi för Germino - inspirerat av det latinska ordet Germinare, som betyder gro.

Vår grafiska formgivare Elin tog fram en logotyp samt en grafisk profil för det nya varumärket. Biototal hittade snabbt en återförsäljare för sin nya produkt och ett lanseringsdatum sattes.
Under perioden fram till lansering var alla på kontoret involverade i arbetet då mycket skulle tas fram på kort tid. Hemsida, bild- och filmmaterial, klisteretiketter till dunkarna, exponeringsmaterial och informationsblad till butiken samt pressmeddelanden och marknadsföringsmaterial till sociala medier

Efter lanseringen har vi fortsatt att arbeta för att öka exponeringen och intresset för Germino Trädgårdsgödsel. Vi har utvecklat hemsidan med mer SEO-anpassat textmaterial och en intervjufilm med en användare av produkten samt fortsatt att marknadsföra produkten i sociala medier. 

Ett riktigt roligt projekt där vi har fått utnyttja alla kompetenser vi har på kontoret och samarbetat mot tighta deadlines!

Flytta över bildslides från Germino-case

Dela inlägget