Ett projekt Östra Östergötland runt

I slutet av augusti började vi ett rätt omfattande projekt med Samordningsförbundet Östra Östergötland. De kom till oss med uppgiften att skapa filmer som presenterar de olika kommunernas förstegsverksamheter. Vi skapade fyra filmer från de kommuner projektet är verksamt i: Norrköping, Söderköping, Finspång och Valdemarsvik. Vi skapade även en generell film om Samordningsförbundet Östra Östergötland som filmades i vår egen studio.

 
Här började vårt samarbete, med filmproduktion. När filmerna var färdiga och uppladdade på Samordningsförbundets hemsida fick vi ännu ett uppdrag, att uppdatera hemsidan. Vi skapade en ny, moderniserad hemsida med mer liv än den förra. Kolla gärna in den nya hemsidan som lanserades nu i december. Vi fick även uppgiften att producera en eventfilm av projektet Förstegs slutkonferens som hölls på Söderköpings Brunn i november. Så här säger Samordningsförbundet Östra Östergötlands Förbundschef Fredrik Lindgren om samarbetet:
 
” Vi fick snabb och proffsig leverans kombinerat med kreativt skapande av våra filmer och webbplats. För oss som beställare har Beegleton varit en fröjd att samarbeta med!”
 

Möten östra Östergötland runt

Filmerna av de olika kommunernas Förstegsplattformar gjorde att vi fick åka runt i östra Östergötland. Dels till de olika kommunerna, dels till de olika verksamheterna i respektive kommun. Vi fick besöka hästgårdar, växthus, verkstäder med mera. Under de här utflykterna fick vi också träffa och prata med både handledare, deltagare och diverse djur.
 
Syftet med filmerna var att på ett tydligt sätt visa hur projektet fungerar i de olika kommunerna, vad för verksamheter som finns och hur Försteg kan hjälpa deltagarna ut på arbetsmarknaden. Det var otroligt givande att få höra alla berättelser från deltagarna om hur de har utvecklats under projektets gång. 
 

Ett projekt utöver det vanliga

Vi har stor vana vid att producera film och filmproduktion är en ganska stor del av vår dagliga verksamhet. Att jobba med kommuner och myndigheter tillhör dock inte vår vardag vilket gjorde att det här projektet stack ut en del. Det är alltid kul när projekt tar oss bort från kontoret. Därför har det här varit ett glatt samarbete som vi är väldigt nöjda med. 
 

Filmer från de fyra kommunerna