Livesändning och ny digital plattform – CNG Gymnasiemässa 2020

Omständigheterna kring pandemin har fått många att tvingats tänka om, så även Curt Nicolin Gymnasiet i Finspång. Den regionala gymnasiemässan är deras viktigaste event, men i år kunde den inte arrangeras fysiskt. Då tog de hjälp av oss för att bygga en digital plattform för deras besökare.

I idéarbetet kom vi fram till att vi skulle skapa en upplevelse som liknar den man får i en fysisk monter i största möjliga mån. Vi ville ha en presentation av skolan, information om programmen samt möjlighet att prata med personal och elever.

Inför mässan skapade vi därför filmer, både med en rundtur på skolan samt som närmare beskrev de olika programmen. För att ha möjlighet att prata med lärare och elever integrerade vi ett videomötessystem med ett 40-tal rum på hemsidan där besökare kunde knacka på om rummet var ledigt. Även ett chattverktyg integrerades på sidan.

Vi tog även fram en programväljare där besökarna antingen kunde se vilket program som leder till ett speciellt yrke eller vad man kan arbeta med i framtiden om man väljer ett visst program.

Under själva mässdagen var vi på plats för att hjälpa till med livesändningar och för att se till att all teknik funkade som den skulle. Det blev ett väldigt lyckat projekt och vi hoppas kunna vara behjälpliga på fler digitala mässor!