Fånga din verksamhet med drönarfoto

Letar ni efter en drönarfotograf som kan fånga er versamhet? Vi pratar ofta om hur viktigt det är med snygga och professionella bilder och filmer. Att fånga er verksamhet med hjälp av en drönare tar det hela dessutom till nästa nivå - allt blir lite snyggare with a view! 

Oavsett vad du har för typ av verksamhet hjälper vi dig med både rörligt material samt bilder. Vi följer såklart alla regler och lagar som finns kring drönarflygning och vi som flyger är utbildade och har giltiga drönarkort. Vi gör kontroller innan flygning och ser till att allt vi levererar till dig är godkänt att använda.

Nya regler för drönarflygning

Från och med 1 januari 2021 började nya regler för drönarflygning gälla. Du som flyger drönare behöver ha ett drönarkort och en godkänd utbildning. Det ska också vid varje flygning finnas med en ansvarig operatör som tar ansvar för att flygningen sker på ett säkert sätt. 

Tillstånd och grundregler

För drönare över 25 kilo krävs ett speciellt tillstånd. För resterande gäller grundreglerna att du inte får flyga utom synhåll eller högre än 120 meter, du får inte flyga över människor eller på ett sätt som kan vara farligt för andra och din drönare behöver vara CE-märkt och C-klassad samt särskilt utmärkt. 

Spridningstillstånd hos Lantmäteriet

För vissa bilder och filmer behöver man söka spridningstillstånd hos Lantmäteriet för att inte av misstag sprida material med känslig information. Innan vi levererar materialet till dig säkerställer vi att allt är okej att använda och ser till att få godkänt från Lantmäteriet på de filmer och bilder som kräver det.