VILKEN ÄR DIN STRATEGI FÖR MARKNADSFÖRING?

14 maj, 2020

För att nå ut med sin produkt eller tjänst behöver alla företagare någon form av marknadsföring. Och en strategi för hur du ska nå ut till din målgrupp. I vissa fall är det lätt och ibland kräver det mer tanke och arbete.
Företag som själva sköter sin marknadsföring behöver ha koll på allt från hur man skriver en kreativ text om ett nytt verksamhetsområde på hemsidan till hur man får bäst effekt av ett inlägg på Instagram eller Facebook. Med det första du måste göra är att få kolla på din målgrupp.


Har du koll på din målgrupp?

Vet du vem som främst är intresserad av dina produkter. Ålder, kön, var personen bor, intressen? För att kunna rikta ditt budskap på rätt sätt måste du veta vem du pratar med. Har du en specifik målgrupp, eller flera? Hur ska du prata med dina målgrupper? Hur ska du få dem att förstå att det är just din produkt eller tjänst de behöver. Först när du gjort detta jobb kan du börja marknadsföra dig. 


Vilka kanaler använder du?

När du väl vet vilka personer som är intresserade av ditt erbjudande måste du ta reda på var de personerna befinner sig. Där ska du också vara! Kanske träffar du dem på en mässa, via annonsering i speciella tidningar, direktutskick eller på någon av de sociala kanalerna? När du vet var de finns måste du lära dig hur du kan använda just den eller de kanalerna på bästa sätt för att nå ut. 


Vad vill få ut av marknadsföringen?

Du vet vilka du vill nå och i vilka kanaler du når dem. Nu måste du formulera ett tydligt budskap - tala om för de som nås av din marknadsföring vad du vill att de ska göra. Köpa något, signa upp sig på ett nyhetsbrev eller registrera sig på din hemsida? Att ha en viktig Call to action-knapp i den digitala marknadsföringen eller exempelvis en QR-kod i den analoga betyder mycket för att du ska lyckas. 


Vad har du för målsättning?

För att kunna mäta resultatet av din marknadsföring måste du först ha en tydlig målsättning. Vad vill du få ut? Fler följare på sociala kanaler, ökad trafik till hemsidan eller kanske vill du räkna i rena köp? Många missar att följa upp resultatet - gör inte det. Du måste hålla koll på om du får ut det du vill - annars kanske du måste skruva lite på kampanjen för bättre resultat. 


Låter det knepigt?

Vi har full förståelse för att alla företagare inte kan lägga så mycket tid på att skapa strategier, ta fram målgrupper, skapa kampanjer och följa upp. Men det är viktigt för att vara konkurrenskraftig.
 
Vi är experter på marknadsföring och framförallt hur det ska göras rent praktiskt. Du kan anlita för att ta hand om hela ditt företags marknadsföring. Se som din egen marknadsavdelning, fast externt. Vi kan ta hand om allt från att se till att skapa strategier och koncept till att hålla din hemsida och dina sociala medier uppdaterade. Vi tar fram grafiskt material, arbetar med SEM och SEO samt följer upp, analyserar och föreslår förbättringar.
 
Läs mer om vad vi kan göra för dig!