Vår digitala producent Viktor

11 mars, 2022

Viktor har jobbat hos oss sedan januari 2021 och har rollen som Digital producent. Titeln kan vara lite luddig och han säger att han själv har svårt att förklara exakt vad den går ut på, men det Viktor främst gör om dagarna rör grafisk design och utveckling av hemsidor till våra kunder.


Innan Viktor började hos oss läste han programmet Digital design i Kristianstad. Utbildningen beskriver han som väldigt bred. Han valde just den utbildningen eftersom han visste att han ville jobba kreativt på något sätt och kände att han drogs mot just grafisk design. Han hade även innan utbildningen sysslat lite med webbutvecklingen på sin fritid och på så sätt lärt sig grunderna.
 
– Den röda tråden genom programmet jag läste var interaktionen mellan människa och dator vilket innebar kurser i bland annat webbutveckling, användarvänlighet, interaktivitet, filmredigering etc.

I sin utbildning hade Viktor en praktikperiod och sökte sig då efter praktikplatser i Östergötland eftersom han själv är från Linköping. I sitt sökande hittade han Beegleton och fick intrycket att arbetsmiljön här var mer hemtrevlig än på andra större företag vilket lockade. Praktiken ledde till en anställning och han har varit en viktig del av vår verksamhet sedan dess. Enligt Viktor själv är det bästa med hans jobb att han får utvecklas varje dag och att han har en yrkesroll där han hela tiden lär sig nya saker. Bland sina egna arbetsuppgifter tycker han att det roligaste är att jobba med hemsidor, att designa och bygga block i Snowfire som är programmet vi använder i vårt webbarbete.

Tack vare Viktors proffsiga design- och kodkunskaper kan vi bygga mer avancerade och unika hemsidor till våra kunder. Tack för att du vill vara en del av Beegleton-teamet!