VAD INNEBÄR ONLINEMARKNADSFÖRING?

3 februari, 2019

På Google görs det miljontals sökningar varje dag. Det är med andra ord en hård kamp om uppmärksamheten, och det räcker inte med bara en bra hemsida - personer ska kunna hitta dit också. 

SEO

Vi jobbar både med SEO (sökmotorsoptimering, obetald trafik) och SEM (sökmotorsmarknadsföring, betald trafik). SEO tar lite längre tid på sig att ge resultat, men är viktig för att ge bra kvalitet på din hemsida och en långsiktig hög rankning på Google. Bra sätt att jobba med SEO är att lägga till sökord på sidan, uppdatera sidan kontinuerligt med ny och nyttig information och att hela tiden göra innehållet på sidan så tydlig som möjligt.

SEM

SEM är betald marknadsföring, vilket innebär att din hemsida markeras som ”annons” och därmed hamnar högre upp i listan av sökningar. Här betalar du för varje klick du får på hemsidan och det är lättare att styra, samtidigt som det ger snabbare resultat än obetald marknadsföring. Här behöver du ha tydliga mål och få koll på vad din potentiella målgrupp söker på.
Kombinationen av SEO och SEM brukar bli bäst, och är en viktig del av ditt företags marknadsföring. Du kan ha en utmärkt hemsida, men försvinner den i vimlet av andra hemsidor kommer dina kunder ändå inte att hitta dit. Hör av dig till oss om du vill veta mer om hur vi kan hjälpa dig i kampen om uppmärksamheten!