Så förändras sociala medier i höst

9 september, 2021

LinkedIn skippar stories och lanserar en nyhet, Facebook skruvar på flöden och Instagram förändrar sin sökfunktion. Det är några av nyheterna på de sociala kanalerna i höst.


De sociala medierna är idag självklara forum för företag att skapa förtroende, visa upp sina produkter och bygga en relation med sin målgrupp. Men att hänga med i vad som händer bakom kulisserna hos de stora plattformarna är inte det enklaste. 
Vi har snappat upp några av höstens nyheter.

LinkedIn

För ett drygt år sedan hittade stories in även på LinkedIn. Det nya inslaget blev dock inte långvarigt - 30 september läggs funktionen ned. Istället kommer en ny videofunktion med kortare klipp, unik för plattformen att lanseras. LinkedIn själva skriver att funktionen kommer att hjälpa dig att bättre nå och engagera din publik. 

Facebook

Facebook skruvar hela tiden på sina algoritmer för att användarna ska få en bättre upplevelse. Enligt de senaste uppgifterna, ännu okommenterade av Facebook, ska mängden politiskt innehåll och nyhetshändelser minska i flödet. Förändringarna kommer att ske både i USA och i vissa andra länder, där Sverige är ett av dem. 

Instagram

Instagram utvecklar sin sökfunktion och det ryktas om att den allt mer kommer att likna den funktion som TikTok har. Framöver kommer inte bara hashtags och konton att visas i sökfunktionen, den som söker kommer även att få förslag på bilder och videoklipp baserat på de ord som söks på. Till en början kommer den nya sökfunktionen endast fungera på engelska, men med tiden kommer den fungera även på andra språk. 

Vill du diskutera era sociala medier och hur ni ska tänka inför hösten?