Snowfire gör hemsidedesign enkelt

17 mars, 2022

Vi på Beegleton använder Snowfire för alla hemsidor vi designar, både till oss själva och åt våra kunder. De huvudsakliga fördelarna med Snowfire är att det är en trygg och säker plattform, att den är driftsäker samt väldigt tekniskt up to date. I många andra hemsideverktyg behöver du ofta själv se till att hemsidan är uppdaterad och säker, vilket få hinner med. Snowfire är rätt verktyg att välja när du vill att hemsidan bara ska fungera utan onödigt strul. Och det vill man ju, eller hur?

Block

Designcommunitiet på Snowfire har utvecklat ett sätt att bygga hemsidor med hjälp av block. Dessa är byggdelar som vi använder oss av för att sätta ihop din hemsida, lite som legobitar. Det finns block till allt från bild och text till videos och formulär. Dessutom skapar vår webbutvecklare Victor även egna block som passar varje kunds specifika behov. När vi sätter ihop er sida anpassar vi varje block efter organisationens grafiska identitet, däribland färger och typsnitt. När ni väl har fått er hemsida kan alla i ert team dra runt, bygga och ändra sidor utan att förlora företagets identitet.

CTA & bildhantering 

Ytterligare smidiga funktioner är CTA-formulären och den automatiska bildhanteringen. CTA står för call to action vilket innebär att man ber besökaren göra någonting, det kan vara att kontakta er, köpa en produkt eller läsa mer om olika ämnen. Med Snowfires CTA-formulär kan vi lägga in just de saker ni vill ha med i formuläret, och det går även anpassa vad som ska hända när besökaren har skickat in ett formulär. Kanske ska hen till exempel skickas vidare till en undersida, kunna ladda ner en PDF eller få ett bekräftelsemejl med mer information.

Den automatiska bildhanteraren gör det lättare att snabbt och smidigt lägga in bilder på hemsidan då den letar efter det mest intressanta i bilden, en person till exempel, och centrerar det. Dessutom komprimerar verktyget dina bilder automatiskt när de laddas upp för att de inte ska vara för tunga och dra ner hastigheten på sidan.