SÅ BYGGER DU ETT VARUMÄRKE SOM FÅR KUNDERNA ATT VÄLJA DIG!

2 september, 2020

När man säger ordet varumärke får de flesta upp någon av de mest kända logotyperna i hjärnan och man kan nästan höra någon av de populära reklamslingorna trots att de inte spelas. Ofta känner man även en känsla av att man gillar eller inte alls delar företagets värderingar. Men hur ska man som nybliven företagare resonera kring sitt varumärke?

Varumärket är det som skiljer ditt företag mot andra. Det är varumärket som skapar igenkänning hos kunderna. Som företagare kan man lägga hur mycket som helst på att ta fram en snygg logotyp, men det spelar ingen roll om man inte fyller det med värde. 


Hur gör man det då?

Om vi tar det ur vår synvinkel så börjar vi med hemsidan, som är den viktigaste komponenten i din marknadsföring. Redan när du tar fram designen bör du fundera över vilka färger, typsnitt, former och vilket bildspråk du ska använda för att förstärka den känsla du vill att företaget ska förmedla. 
Fundera över vilket språk du använder. Är det lättsamt, formellt eller extremt tydligt. Att du använder samma tonalitet är viktigt för att förstärka igenkänningsfaktorn. 
När du ska berätta för resten av världen att ditt företag existerar är det viktigt att ta med samma tänk oavsett om du väljer traditionell annonsering i tidningar, nyhetsbrev, så på mässor eller sociala medier. Använda samma bildspråk, tonalitet i texter, färger och former. 


Vad kan du hoppas på att få ut av arbetet?

Om du arbetar strategiskt och konsekvent med att skapa ett starkt varumärke, både internt och i din kommunikation kommer potentiella kunder successivt börja bygga upp relation till ditt företag när de ser ett inlägg i sociala medier, får ett utskick i brevlådan eller går förbi er monter på en mässa. Du bygger in ett förtroende som som gör att när de väl behöver din produkt eller tjänst kommer du hamna högt på listan när det är dags att välja vem de ska anlita eller köpa av. 

Vad vi kan göra

Vår styrka som byrå är att vi som team besitter kompetens i flera av områdena som krävs för att bygga ett starkt varumärke. Vi arbetar både med grafisk design, sociala medier, skapa hemsidor, textproduktion och olika annonseringsverktyg. Vi kan både hjälpa dig att skapa ett nytt varumärke och branda om ett befintligt.

Läs mer om hur vi tänker och arbetar här!