PÅ MÄSSA MED SNOWFIRE

14 november, 2019

För sjätte året i rad deltog vi på mässan Eget Företag, som arrangeras av Nyföretagarcentrum, på Stockholmsmässan i Älvsjö. Mässan riktar sig till personer som driver företag eller funderar på att starta företag.

Mässan pågick mellan torsdag och lördag och för oss blev det tre mycket intensiva, jätteroliga och intressanta dagar. Under de tre dagarna höll vi seminarier, deltog i panelsamtal på scenen och välkomnade besökare i vår monter som vi hade tillsammans med Snowfire. 

Seminariet "Så skapar du en hemsida som ger affärer"

Totalt kom närmare 600 personer och lyssnade på Carl och Marcus på seminariet som handlade om hur man som företagare kan tänka kring sin hemsida.

Deltagarna fick möjlighet att ladda ner den modell vi arbetar efter när vi skapar hemsidor. Vi kallar den för BWC vilket står för Beegleton Website Canvas. En modell som går igenom varje steg från målsättning och strukturplanering till publicering och uppföljning. 


Monter tillsammans med Snowfire Design community

Som partnerbyrå till Snowfire har vi hållit i att organisera en monter på mässan där vi tillsammans med andra webbdesigners, grafiker och byråer stått och visat hur vi tillsammans kan hjälpa företag med sin marknadsföring.
 
I montern hade vi en tävling där vinnaren vann en hemsida. Grattis till vinnaren - du vet vem du är! 

Under alla tre dagarna hade vi gott om folk på besök i vår monter som ville veta mer om hemsidor och hur de ska komma igång med sin marknadsföring på riktigt. Mellan kunderna tog vi också tillfället i akt att utbyta erfarenheter och kunskap med de andra i communityn som också bemannade montern. 

I år hade vi också en nyhet på hemsidesfronten. Besökarna fick en förhandsvisning av Snowfire Magnet som är en ny version av Snowfire som vi är väldigt ivriga att komma igång att i arbeta mer ordentligt. 

Panelsamtal om marknadsföring  

Både Carl och Marcus fick under mässan delta i varsitt panelsamtal på stora scenen. Ett av samtalsämnena var "Marknadsföring med liten budget" som Carl tillsammans med Boo Gunnarsson som är företagsexpert på Visma deltog i. 

Idag finns det många sätt för företag att få synlighet utan att behöva spendera massor av pengar. Exempel på det är att annonsera via sociala medier eller via Google. Svårigheten är oftast att skapa ett budskap som mottagaren berörs av och som få dem att interagera och i förlängningen bli kunder. 

Stort tack till alla som besökte vår monter och till alla som lyssnade på oss när vi fanns på scen. Vi ses nästa år!