NU KAN DU ÄVEN DELA STORIES PÅ LINKEDIN

9 december, 2020

Nu har även LinkedIn lanserat funktionen stories, där du kan dela bilder och korta filmklipp på upp till 20 sekunder som endast ligger kvar i ett dygn. På LinkedIn kommer dina stories ses av dina connections eller de som följer din företagssida.

Tanken från LinkedIns håll är att företag ska använda stories för att exempelvis dela speciella händelser på jobbet, som events och korta tips inom din profession. LinkedIn Stories ska hjälpa människor att enklare skapa meningsfulla relationer med sitt professionella nätverk.

 Det är möjligt att dela upplagda stories via meddelanden och du kan även skicka kommentarer till den som lagt upp en intressant storie. LinkedIns Senior Director of Product Management, Pete Davies, delade ett inlägg om att det nya formatet kommer att vara bra för att uppmuntra till fler samtal på plattformen.

 Än så länge kan du bara använda funktionen i mobilappen.

Därför ska du använda stories

Varför ska du lägga upp en bild på sociala medier som ändå försvinner efter 24 timmar? Tittar man på andra plattformar som implementerat funktionen ser man att stories skapar stort engagemang. På stories har du möjlighet att dela med dig av aktuella händelser i företaget som det inte finns någon vits med att de ligger kvar i flödet. Genom att använda stories ökar du chansen att synas och nå ut med ditt budskap. Du låter även dina följare lära känna dig bättre och skapar på så sätt en bättre relation och ett större förtroende.