Vår innehållsproducent & projektledare Maria

5 maj, 2022

Maria Östlund är en trollkarl med ord och har hos oss rollen som innehållsproducent vilket innebär, precis som det låter, att hennes dagar till stor del består av att skapa innehåll. Hon skapar text i alla dess former till t.ex. hemsidor, sociala medier, pressmeddelanden och annonser. Utöver det projektleder hon en del av våra uppdrag och är ute på fotograferingar hos våra kunder.

Att jobba med text är ingenting som är nytt för Maria. Innan hon började på Beegleton drev hon i sju år ett eget tidningsbolag tillsammans med ett gäng kollegor. Ännu längre tillbaka jobbade hon som journalist på olika magasin, vilket hon även har utbildat sig inom. Maria har länge vetat att det var text hon skulle syssla med. Redan i lågstadiet väcktes intresset när de fick i uppgift att skapa en tidning och hon kände att det var självklart att det var detta hon skulle jobba med i framtiden.
 
Hennes resa från journalistiken till oss började med att hon på sin förra arbetsplats hade en del kontakt med Carl och Marcus. Hon intervjuade dem ofta och hade dem som källa när hon skulle skriva om eget företagande av något slag. Hon tyckte att de verkade vara härliga killar, att Beegleton verkade spännande och hon gillade deras sätt att tänka kring sitt företag. Så när hon ville testa en ny yrkesväg ringde hon och frågade om möjligheterna till jobb här. Hon hade verkligen bra timing, eftersom vi just då sökte en innehållsproducent som kunde jobba extra - vilket var en roll som passade Maria som handen i handsken. Efter att hon hade börjat hos oss kunde vi ta in fler och större kunder, vilket gjorde att hennes roll snart växte sig större.
 
Det Maria gillar bäst med sin tjänst är variationen. Hon gillar att jobba med olika kunder och företag som har olika behov inom marknadsföring.
 
– Jag tycker att det är kul, mitt jobb nu är likt journalistyrket på så sätt att man får träffa och prata med många olika människor.

Känslan i teamet är också en av de bästa sakerna med Beegleton enligt henne. Hon tycker om att Carl och Marcus litar så mycket på teamet och att de lyssnar på vad alla har att säga. Man får också väldigt stor frihet i hur vi jobbar, både när det kommer till planering och hur arbetet ser ut. Men bäst är enligt Maria kollegorna, då alla har så olika kompetenser och vi kan alltid få hjälp och lära av varandra.

Tack Maria för att du är en del av Beegleton och ser till att vi utvecklas och ständigt blir bättre!