Vår digitala strateg Marcus

5 april, 2022

De titlar som Marcus officiellt har är produktionsledare och digital strateg, men enligt honom själv stämmer inte de här titlarna fullt ut. Han jobbar absolut en del med grafisk design och webbutveckling men majoriteten av sin tid spenderas bakom kulisserna. Han sköter mycket av företagets ekonomi, inköp, IT och våra stödsystem.


Marcus karriär började i restaurangbranschen eftersom han läste hotell och restaurangprogrammet på gymnasiet. Den grunden ledde naturligt in på turismspåret vilket gjorde att han valde att läsa Turism och marknadsföring på yrkeshögskola. I utbildningen ingick kurser inom marknadsföring, företagande, företagsekonomi och projektledning - och mycket praktik (LIA). Den sista praktikperioden valde han att spendera i sitt eget företag. Övergången från studier till yrkesliv blev därmed väldigt smidig och naturlig.

Vägen till det som idag är Beegleton började med att Marcus, Carl och en vän till dem startade ett annat företag där tanken var att de skulle importera varor från Asien som sedan skulle säljas via en e-handel. De insåg snart att detta var en svår och oförutsägbar bransch och det projektet lades ner (detta var innan Alibaba Express & Wish fanns). Ur askan av det projektet kom erfarenheten av att bygga upp en e-handel vilket ledde till att bekanta bad dem om hjälp med liknande uppdrag. Både Marcus och Carl började då plugga marknadsföring på olika håll, samlade på sig nya kunskaper och lade grunden för det som idag är Beegleton. Med tiden utvecklades deras kunskaper ytterligare och det gjorde även kundernas behov, vilket ledde till att de tjänster företaget erbjöd blev fler och så även antalet kunder.

– På jobbet jag hade innan kunde jag inte fritt testa alla idéer jag fick. Det som lockade med att starta eget var chansen att få bestämma själv och vara mer frigående.

Precis som flera andra av medarbetarna på Beegleton tycker Marcus att det roligaste med sitt jobb är att få sätta sig in i olika branscher och lära sig om andras verksamheter. Det är givande att få gå in med nya ögon i våra kunders verksamheter och vidareutveckla det de har. Att visa upp deras kunskap på bästa sätt så att både kunden och vi kan växa.