Instagram 2022

2 mars, 2022

Sociala medier är i ständig förändring. Det är en värld som rör sig snabbt och det är inte alltid lätt att hålla koll på vad som händer. En plattform som testar en hel del nya saker nu under 2022 är Instagram. Här berättar vi om två av de mest intresseväckande sakerna de sysslar med och som kan vara bra att känna till. 

Hur ska flödet se ut?

Ska flödet vara kronologiskt eller inte? Det har varit en fråga som cirkulerat på Instagram i många år nu. När plattformen uppkom var flödet kronologiskt, inläggen visades alltså för användaren baserat på den tidpunkt de laddats upp. 2016 införde Instagram algoritmer vars syfte var att skapa flödet efter vad du interagerar med och visar dig vara intresserad av. Instagram har efter den uppdateringen fått kritik från användare för att deras innehåll inte visas längre. Detta beror till viss del på algoritmerna, men det är viktigt att ha i åtanke att sedan Instagram startade är antalet användare som skapar innehåll större. Företag lägger större vikt vid sina sociala medier och konkurrensen har alltså blivit hårdare. Nu har Instagram gått ut med att de under 2022 ska testa båda typerna av flöden för att användarna ska kunna berätta ifall de föredrar det kronologiska flödet eller det algoritmstyrda flödet. 

Videoformatets era fortsätter

Videos har tagit en allt större roll i det sociala medielandskapet de senaste åren. Kreativa, innovativa och underhållande videos kommer ligga i fokus för Instagram 2022 enligt dem själva. Inspirationen till detta kan man tänka sig kommer från appen TikTok som exploderat världen över under pandemin. Det är alltså korta, innehållsrika videos som går hem hos publiken idag. Med det sagt ska man som företag tänka på hur man kan anamma detta utan att tappa företagets syfte. Bara för att danser är trendigt betyder inte det att det funkar för dig och ditt företag. Hitta den typ av innehåll som passar er och som just er målgrupp vill ha.

Gillar du också stories?

På Alla hjärtans dag gick Instagram ut med en uppdatering som går i kärlekens tecken. Användare kommer med den nya uppdateringen kunna gilla varandras stories precis som man idag gör med inlägg. Det kommer dyka upp en gilla-knapp i den nedre kanten av stories mellan ”skicka meddelande” och det lilla flygplanet som betyder ”svara”. Tanken bakom uppdateringen är enligt Adam Mosseri, chef för Instagram, att hålla direktmeddelanden fria från reaktioner på stories för en mer organiserad upplevelse. Mosseri säger också att den nya uppdateringen gör att användarna kan visa mer uppskattning och stöd till varandra.

Vill du prata Instagram och innehållsproduktion i sociala medier med oss? Hör av dig!