HEMSIDAN - NAVET I DIN DIGITALA NÄRVARO

27 mars, 2020

Oavsett vilken typ av verksamhet du bedriver är hemsidan en viktig komponent i ditt företagande. Den ska tydligt visa vad du erbjuder, pris på dina tjänster eller varor, inge ett förtroende samt ge besökaren ett värde.

Hemsidans vara eller icke vara är inte en fråga längre. Majoriteten av svenskarna googlar innan de bestämmer sig för att köpa en tjänst eller produkt. Se hemsidan som navet i din digitala närvaro, och komplettera med sociala medier för att locka in nya besökare.
 
Tänk ur kundens perspektiv när du skapar hemsidan, inte ditt eget!

När en ny person kommer in på din hemsida gäller det att snabbt fånga intresset. Det man först letar efter är vad ni erbjuder för produkter eller tjänster. Potentiella kunder vill även ha någon form av prisindikation. Att skriva: hör av dig så återkommer vi med ett pris duger inte. Då kommer besökaren att vända sig till någon annan. 


Fånga besökarens intresse

Ge dem som besöker din hemsida någonting av värde. Det kan handla om en blogg där du delar med dig att tips, råd eller inspiration inom ditt område. Om du till exempel säljer köksredskap är recept alltid uppskattat. Fundera över vad som intresserar just din målgrupp


Håll sidan uppdaterad

Att skapa en hemsida och sen låta den vara i fem år är ingenting vi rekommenderar. Jobba aktivt med din sida, tänk butik. Där möblerar de om för att fortsätta fånga besökarens intresse.
Är tiden knapp är det viktigt att åtminstone hålla information som öppettider och kontaktuppgifter uppdaterade. 


Recensioner skapar förtroende

Att skapa förtroende för dig och ditt företag är viktigt för att omvandla en potentiell kund till en kund. Försök att skapa det personliga mötet digitalt. Bilder på er som arbetar på företaget skapar förtroende och gör det lättare för besökare att höra av sig. 
Omdömen från andra tungt. Har du gamla kunder som kan skriva en recension är det guld värt och är du inom till exempelvis restaurangbranschen kan du bädda in ratingsidor som Trustpilot på din hemsida. 


Följ upp

För att se om de timmar du lägger på din hemsida bär frukt är det viktigt att följa upp. Titta på statistiken, vilka undersidor besöker människor. Vilka sidor stannar de kvar på länge?


Varför inte bara sociala medier?

Se sociala medier som ett bra komplement till hemsidan. Använd dem för att driva in besökare till din hemsida för att läsa mer. 
När det kommer till sociala medier är det inte du som styr över parametrarna, de kan ändras när som helst. På hemsidan styr du över vad det ska stå och hur det ska se ut. 


Så tänker vi kring hemsidor

När vi tar fram hemsidor till våra kunder tänker vi smarta hemsidor som konverterar. Vi vill sänka tröskeln för människor att glida över från att vara en anonym besökare till att ge sig tillkänna. Hur gör man det då? Jo, genom att styra dem till att göra en aktivitet. Vilken aktivitet det handlar om skiljer sig. Antingen vill vi att kunden ska genomföra ett köpt, signa upp sig på ett nyhetsbrev eller fylla i en offertförfrågan.

Här kan du läsa mer om hur vi jobbar med hemsidor!