GÅ IN I HÖSTEN MER FÖRBEREDD ÄN NÅGONSIN

31 juli, 2020

Vi är mitt uppe i den period som många av svenskarna längtar efter under resten av året – semestern. Att för några veckor få koppla ned datorn och stänga av jobbtelefonen och bara koppla av. Verkligheten ser inte riktigt likadan ut för oss företagare. Anledningarna är flera. Vissa av oss har högtryck i verksamheten under sommaren, andra kan inte ta ut semester för att verksamheten kräver att man är tillgänglig och flera brinner så pass mycket för sina verksamheter att de helt enkelt inte vill vara lediga.

Oavsett anledning går trycket ned under de mest attraktiva semesterveckorna för många företagare. Vill man inte vara ledig är det hög tid att passa på att göra alla saker man borde under året, men inte riktigt hinner med. Och förbereda för att gå in i en lugnare och mer produktiv höst. Vi har tipsen på vad du kan fokusera på när du får tid över.
 

  • Gör en plan – När det är som mest intensivt är det svårt att hinna med uppföljning. Är ni på väg åt rätt håll, eller har ni tagit en avstickare? Stäm av hur det gick under första halvåret och gör en plan för hur ni ska nå de mål ni satt upp. 
  • Passa på att se över företagets hemsida. Är informationen aktuell eller behöver någonting ändras. Vi förespråkar att man håller sin hemsida levande, både för kundernas och sökmotorernas skull. Nu är rätt tid att planera och förbereda de uppdateringar som ska ske under hösten.
  • Under högsäsong går ofta sociala medier i andra hand. Nu är det rätt tillfälle att skapa inlägg för hösten och schemalägga dem så ni säkerställer att hålla en kontinuitet. Brister inspirationen kan du kika på vilka speciella händelser som kommer framöver – till exempel höstlov, halloween och kanelbullens dag och skapa inlägg utifrån det. 
  • Gör alla de där tråkiga sakerna som alltid hamnar längst ned på listan. Saker som inte ger intäkter, men ändå är viktiga för en problemfri höst. Som att städa kontoret, rensa bland alla papper och gå igenom bokföringen. Du kan även fundera över om det är någonting i era processer som ni kan effektivisera.
  • Glöm inte bort att vila. Passa på att tanka energi så du orkar med. Ibland är att lägga sig i hängmattan och läsa en bok det bästa du kan göra för en produktiv höst.