Vår projektledare Carl

19 maj, 2022

Beegleton grundades 2011 av Carl Netz och Marcus Törnell. Idag har Carl flera roller på företaget, där hans främsta yrkesroll är projektledare. Han jobbar med all typ av kommunikation vi har med våra kunder och fungerar lite som länken mellan kunderna och våra producenter.


Carl ser också till att alla deadlines hålls och att vi som företag håller det vi lovat kunden. Han står även tillsammans med Marcus för en stor del av driften av företaget, däribland rekrytering av nya medarbetare.

Carl började sitt yrkesliv i handelsbranschen där han jobbade som säljare på en elektronikaffär. Han läste efter det marknadsföring och projektledning på affärshögskolan i Karlstad. Efter studierna flyttade han och Marcus tillbaka till Norrköping och startade företaget som idag är Beegleton, som de började jobba på redan under studierna. Det som lockade honom till att starta eget företag var tanken av att skapa någonting som man kan forma som man vill. Även chansen att jobba med det man helst vill och få en varierande vardag gjorde att entreprenörskap lockande. Han gillar att forma sina egna dagar och att få möjligheten att bygga någonting från grunden. Sen tycker han att det är kul att jobba nya kunder och hjälpa företag att växa.

– När vi jobbar med våra kunder får vi hjälpa dem att utvecklas. På ett sätt är det som att vi startar ett företag tillsammans med kunderna.

Den största utmaningen i företagsresan har enligt Carl varit att de valde att starta i en bransch som hela tiden förändras. När de startade Beegleton såg marknaden ut på ett helt annat sätt än den gör idag. Det gör det svårt att hålla sig relevant och man måste hela tiden utmana sig själv för att inte jobba på samma sätt som man alltid gjort. För att lyckas med det måste man hålla sig uppdaterad på allt som händer på marknaden för att inte hamna efter.

Det han gillar bäst med sitt jobb är att kunderna vi jobbar med är företag i massa olika branscher och att vi får vara med på deras resa, vad det än må vara. Vi jobbar både med nya företag som håller på att etablera sig samt befintliga företag som vill utvecklas. Att få inblick i så många olika typer av branscher tycker Carl om eftersom han gillar att lära sig nya saker. Att få lära sig om vad biogödsel kostar och hur man driver ett vårdföretag eller en restaurang är fantastiskt roligt. Ingen dag är den andra lik här på Beegleton och man blir hela tiden utmanad.

Tack Carl för att du driver företaget framåt och hela tiden får oss att utvecklas!