Nå ut med hjälp av rörlig media

24 september, 2021

Att filmer når bättre ut genom bruset på de sociala kanalerna är ingen nyhet och det blir allt mer viktigt att hoppa på tåget. Förutom att rörlig media tilltalar de flesta målgrupper och gör det enklare att förklara krångliga koncept visar flera rapporter att konverteringen och engagemanget ökar när man använder rörligt material. 


Under 2020 användes de sociala kanalerna i genomsnitt 72 minuter dagligen av 83% av befolkningen, enligt Mediebarometern. Fortfarande är Facebook den största plattformen. Enligt samma rapport tittade 92% av svenskarna dagligen på rörlig bild i någon form, vilket är en ökning jämfört med året innan. Intresset för rörligt material växer och formatet hittar allt mer in på de sociala kanalerna. Det förutspås att inom bara ett par år kommer 80% av allt innehåll på nätet vara rörligt.

Även vi märker tydligt av det ökande intresset. Att skapa intresseväckande rörligt material till hemsidor och annonsfilmer för sociala medier är ett område som växer sig allt starkare hos oss.

Användarna gillar filmer

Förklaringen till att inlägg på sociala medier med rörligt material får mer trafik är enkel – användarna gillar det. Och de sociala kanalerna ändrar sina algoritmer för att användarna ska få se mer av det de gillar. Om vi kikar på Facebook till exempel är det billigare att annonsera på plattformen med rörligt innehåll, eftersom plattformen prioriterar det.

Enkelt att förklara krångliga koncept

Oavsett om du söker personal, vill förklara en tjänst, öka varumärkeskännedomen eller sälja produkter är rörligt material en utmärkt väg att gå. Filmen är överlägsen både när det gäller att förenkla en krånglig process eller fånga intresset hos målgruppen. Om du dessutom är personlig bygger du en relation med målgruppen redan på de sociala plattformarna. 

Glöm inte – bra kvalitet på ljud och bild är superviktigt!

Pandemin har snabbat på digitaliseringen

Det senaste årets utmaning har ökat aktiviteten på sociala medier i alla ålderskategorier. Under pandemin har vi även sett ett ökat intresse för andra typer av rörligt innehåll, som exempelvis livesändningar och digitala kurser, både hos våra kunder och deras målgrupper.

Vill du ha hjälp att skapa rörligt material till din hemsida eller dina sociala kanaler är du varmt välkommen att kontakta oss!