ANNONSERING PÅ FACEBOOK - BEHÖVS DET?

1 juni, 2020

Sociala medier är perfekta verktyg för företagare att nå ut till sina kunder. Du har följt alla tips som finns, men ändå får du inte de reaktioner och den synlighet du förväntar dig. Det behöver inte bero på att du har gjort fel - det kan bero på Facebooks algoritmer.

Har du haft ett företagskonto på Facebook under en längre tid har du förmodligen märkt att det inte är lika lätt att nå ut längre. Även om du inte bara fokuserar på sälj, utan är personlig, bjuder på din kunskap och inspiration samt interagerar med dina följare. Det beror på att Facebook har ändrat sina algoritmer. För att ge användarna en så bra upplevelse som möjligt prioriteras inlägg från vänner högre än från företagssidor. Det betyder att alla som har gillat ditt företags Facebooksida kommer inte få upp dina inlägg i flödet.

Jobbar du med kvalitativa inlägg, relevanta för din målgrupp, som får dina följare att tagga personer, gilla och dela kommer räckvidden att bli större, men du bör ändå överväga att lägga in en post i budgeten för att nå ut till fler potentiella kunder. Och det krävs inte mycket - några hundralappar räcker långt! I Facebooks smarta annonseringsverktyg kan du detaljerat ställa in vem som nås av dina inlägg. I vilken stad de, bor och vilka intressen de har.
 
Hur börjar du då? Jo, genom att testa dig fram. Vilken typ av inlägg skapar mest engagemang? Publicera inlägg olika dagar och olika tider för att se när din målgrupp är som mest aktiv.
Tänk på att det är oerhört viktigt att följa upp för att hela tiden optimera kampanjerna så att de blir mer exakta.
 
Läs mer hur vi kan hjälpa dig!