6 TIPS PÅ VAD NI KAN GÖRA NÄR VERKSAMHETEN GÅR PÅ SPARLÅGA

19 mars, 2020

Många småföretagare kämpar för att hålla likviditeten uppe i dessa tider. Inplanerade möten och samarbeten senareläggs och kunder blir mer försiktiga med investeringar. Vi delar med oss av våra bästa tips på vad du kan göra för att stärka din verksamhet i perioder då uppdragen sinar.


1. Dags att vara kreativ!

Driver du ett företag som bygger på att människor samlas är det dags att börja tänka på hur du skulle kunna anpassa dig för att kunna klara av likviditeten. Kan du på något sätt göra dina tjänster extra intressanta nu? Är du exempelvis föreläsare kan du fundera över att spela in och sälja din kunskap online. När du väl spelat in en onlinekurs och den ligger på hemsidan kan den ge dig passiva intäkter under en lång tid framöver.
 

2. Se över din hemsida

I tider då samhällets förutsättningar förändras är det än mer viktigt att se till att hemsidan är up to date. Berätta om det sker några förändringar i ditt företag och visa både befintliga och blivande kunder om hur just ni kan hjälpa dem nu när många håller sig hemma. Och har du ingen hemsida - se till att skapa en. Den är navet i din digitala närvaro. Här kan ni läsa mer om vår grundsyn på hemsidor.
 

3. Ta hjälp av ditt nätverk

Vi har alla människor omkring oss som vi på ett eller annat sätt stött på under företagsresans gång. Nu är det dags att ta hjälp av varandra. Fundera över vad du kan göra för andra och om du känner någon som skulle kunna göra någonting för dig.

 
4. Tänk igenom din marknadsföringsstrategi

Se över vilket material du tidigare tagit fram, både det grafiska och texter. Är det dags för en uppdatering? Fundera över vilka sociala medier din målgrupp föredrar och se till att vara aktiv där. Sociala medier är ett utmärkt verktyg för att locka in fler besökare till din hemsida. Passa även på att lära dig mer om hur man på bästa sätt annonserar i de sociala kanalerna. Om du inte hinner uppdatera dina sociala medier i den takt du vill hjälper vi gärna till. Läs mer om vad vi kan göra här!
 

5. Hur ser din ranking på Google ut?

När aktiviteten i företaget går ned är det ett bra tillfälle att titta över hur din ranking på Google ser ut. Kommer ditt företag upp när din målgrupp söker på ord och fraser som rimmar väl med din

 
6. Ställ inte in

Vår digitala tidsålder möjliggör att vi kan ses på flera olika sätt. Ställ inte in fysiska möten, ta dem istället via någon av alla videoplattformar som finns. Vi använder oss av Whereby, där man kan mötas upp till fyra personer och det är även möjligt att dela skärm. Är ni fler än så är Zoom ett bra alternativ, dock inte kostnadsfritt. Eller varför inte göra som några av våra kollegor gjort - bjud in på en digital fika via exempelvis Google Hangout.